Följ oss på

040-10 08 30

 

Försäljningsvillkor

Garanti

Om ej annat anges av Kullander AB, eller respektive tillverkare, omfattas alla hårdvaruprodukter av 1 års garanti.

Reklamationsrätten

Enligt konsumentlagen har du som privatperson rätt att reklamera en produkt inom tre år efter inköpsdatum. Du måste dock själv kunna bevisa att felet fanns i din produkt redan vid inköpet, ett sk. ursprungsfel.

Kullander AB ansvarar ej för fel som uppstått pga felaktig användning eller vårdslös hantering från kundens sida. Ej heller ansvaras för förlust av data hos kunden som en följd av defekta eller felaktiga produkter. Vi garanterar inte heller att en programvara fungerar optimalt.

Priser

Vi förbehåller oss rätten att justera priser fram till leveransdagen, om så sker meddelas kund som då har möjlighet att annullera beställningen. Reservation för slutförsäljning och skrivfel.

Leverans

Order lagd före klockan 13 skeppas normalt samma dag om varorna finns i lager. Undantag kan dock förekomma. Samtliga lämnade leveranstider är beräknade. Leveranstider från distributör baseras på ett genomsnitt och kan bli både kortare eller längre. Kund äger inte rätt till ersättning vare sig för direkt eller indirekt skada, som kund åsamkats till följd av leveransförsening. Skulle förseningen vara av väsentlig betydelse för kund förbehålls kund rätten att häva köpet.

Ångerrätt enligt distansköplagen

Vid inköp som görs på distans (ej i butik) har du som konsument rätt att utan anledning ångra ditt köp i upp till 14 dagar från det datum du tog emot beställningen, eller väsentlig del av den.

Du har alltid möjlighet att ångra dig även om du använt produkten, men vi kommer då att göra avdrag på priset om den inte kan anses vara i nyskick och inte kan säljas vidare till fullpris. 

Vid utnyttjande av ångerrätten förbehåller sig Kullande AB rätten att ta ut en avgift om tillbakalämnad produkt ej är komplett. För exempelvis skrivare kan du komma att debiteras nya bläckpatroner eller toner om förseglingen på dessa har brutits.

För oanvända och oöppnade produkter återbetalar vi hela köpesumman när retur är genomförd.

Ångerrätten gäller ej företag.

Vid åberopande av ångerrätten gäller följande:

Meddela Kullander AB för att få ett returnummer samt returfraktsedel. Returnera varan inom 14 dagar efter att du mottagit beställningen, eller väsentlig del av den. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst, 
Epost: kundtjanst@kullander.se
Post: Kullander AB, Ribersborgsvägen 14 A, 217 53  Malmö,
Telefon: 0200-330 200

Returnera produkten i den ursprungliga originalförpackningen, komplett med emballage. Denna ska sedan packas i ett transportemballage som motsvarar det produkten levererades i.

Returer görs normalt med Schenker. Vi skickar ut en fraktsedel till dig som du använder vid inlämning hos närmaste ombud. Du är naturligtvis välkommen att lämna returen direkt i butik om du har möjlighet, men återbetalning sker inte direkt.
Avsändarens adress och returnummer skall vara tydligt märkt på paketet. Observera att märkningen ska ske på transportemballaget, ej på produktens förpackning

Kvittokopia skall bifogas returen, men behåll originalet.

Varor som inkommer till oss utan returnummer och kvitto skickas ovillkorligen tillbaka till kund.

Om någon del av produkten saknas vid returen debiteras kostnaden för saknad del plus 500 kronor i hanteringskostnad.

Vid godkänd retur återbetalas varans belopp till kund normalt inom 3 arbetsdagar om ordern betalades med kort.

Vid uppenbara skador på produkten godkänns inte returen utan varan kommer att skickas tillbaka till dig som kund. Det samma gäller varor som skadats på grund av att transportemballaget inte varit tillräckligt skyddande. Tänk därför på att spara alla kartonger, åtminstone under de 14 dagar som ångerrätten gäller. Det är även en god idé att spara kartongerna även efter den tiden, om du skulle behöva skicka in produkten för service.

Returfrakt

Vid garantiärenden och utnyttjande av ångerrätt enligt distansköpslagen står Kullander AB för frakten tillbaka till kund. OBS: Vi tar inte emot "oannonserade" returer.

Returer skall återsändas i originalemballage eller i motsvarande emballage. Eventuella transportskador till följd av bristfälligt emballage debiteras kund. Kullander Jansson kommer inte att lösa ut returer som skickas mot postförskott.

Outlösta paket

Det är viktigt att du hämtar ut ditt paket. Om paketet inte hämtas ut och går i retur till oss debiterar vi dig 200 kronor för att täcka våra kostnader för administration, frakt och returfrakt.

Betalning skall ske inom 15 dagar från fakturadatum. Schenker låter paketen ligga kvar i 15 dagar innan de går i retur.

Bytesrätt (Butik)

Kullander AB lämnar 10 dagars bytesrätt på hårdvaruprodukter i obruten förpackning ur vårt ordinarie sortiment. Gäller EJ datorer och EJ produkter som tas hem på beställning. Om du är osäker, fråga före köpet.

Öppet köp (Butik)

På begäran lämnas 3 dagars öppet köp. Gäller vid obruten förpackning.

Återköp (Butik) 

Vid felbeställd produkt har kund möjlighet till byte eller kreditering. Detta skall ske inom 30 dagar från fakturadatum. Produkten skall då returneras komplett i obrutet originalemballage. Värdet av varan beräknas enligt gällande dagspris eller fakturabelopp –10%. Det är dock alltid lägsta pris som gäller.

Programvaror

Återtages endast vid obruten förpackning.